HPP-käsittely parantaa elintarvikkeiden säilyvyyttä

HPP (High Pressure Processing) on menetelmä, jolla käsitellään myyntipakkauksiinsa pakattuja elintarvikkeita. Lopputuloksena tuotteiden säilyvyys moninkertaistuu.

HPP-käsittely sopii kosteutta sisältäville tuotteille, jotka on pakattu vesitiiviiseen ja joustavaan pakkaukseen. Tuotteet altistetaan koneellisesti noin 6000 barin vedenpaineelle 3–6 minuutiksi. Käsittely hajottaa pilaajamikrobeja kuten listerian, salmonellan ja noroviruksen sekä monet hiivat ja homeet. Itse tuotteen ominaisuudet säilyvät muuttumattomina.

Laitteen tilavuus on 350 l ja tuotantokapasiteetti 1500 kg/h. Käytännössä päiväkapasiteetti on noin yksi rekkakuormallinen.
 

Katso video:

Voit katsoa videota koko ruudun tilassa klikkaamalla Youtube -logoa ja siirtymällä Youtuben puolelle.
 

 

Mahdollisia sovelluskohteita:

• Valmisruoat

• Pakatut liha- ja kalatuotteet

• Valmissalaatit

• Kasvikset, hedelmät, marjat

• Maitotuotteet

• Lemmikkieläinten ruoat
 

Hyötyjä valmistajalle, kauppiaalle ja kuluttajalle: 

• Elintarviketurvallisuus paranee

• Vähentää säilöntä- ja lisäaineiden tarvetta

• Myynti- ja käyttöajat moninkertaistuvat

• Hävikki vähenee

• Alentaa vientikustannuksia (tuotteita ei tarvitse pakastaa)

• Sesonkeihin varautuminen helpottuu

• Korvaa pastöroinnin ja kuumentamisen

• Tuotteen rakenne, ravintoarvot ja maku säilyvät ennallaan

• Yksinkertainen menetelmä: käytetään vain vettä ja sähköä
 

Ota uusi menetelmä käyttöösi

Avaamme Suomen ensimmäisen teollisen mittaluokan HPP-laitoksen ja sen toimintaan liittyvän logistiikkakeskuksen Suonenjoelle elokuussa 2018. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä, kuinka voit hyödyntää HPP-käsittelyä omassa liiketoiminnassasi!

 

Toripiha Oy

Juho Kylmälä,
toimitusjohtaja

Puh. 010 425 2703
juho.kylmala(at)toripiha.fi